Marlène Vossen-Bouten

Gediplomeerd Viooldocente

Viool-Docente
Marlène VossenBouten

Marlène Vossen-Bouten studeerde in 1989 af als Docerend Musicus voor Viool aan het conservatorium van Maastricht. Ze startte haar eigen vioolpraktijk op, waarbij ze in de begintijd vooral volwassenen leerlingen lesgaf. Daarnaast werd ze in 1990 aangenomen als viooldocente van de Venlose Muziekschool.

Vanaf die tijd kreeg ze ontzettend veel jonge kinderen en middelbare scholieren op les. Om de kinderen kennis te laten maken met orkestspel, richtte Marlène zelf een juniorenorkest op met violen en cello’s. Ze zag met hoeveel plezier de leerlingen samen muziek maakten.

Voor meer ervaren leerlingen dirigeerde ze het “Bach-ensemble”. Dit bestond uit leerlingen van haar privépraktijk en de muziekschool. Met leden van alle leeftijden: volwassenen en jongere leerlingen door elkaar. Ook werden er regelmatig concerten verzorgd.

Marlène speelde 14 jaar lang als concertmeester in de Reuverse Orkest Vereniging (ROV). Hierin werd symfonische muziek gespeeld met strijkers en blazers. Ze leidde de volwassen leerlingen op om door te stromen naar dit symfonieorkest.

Vanaf 2004 is ze geheel zelfstandig viooldocente bij Vioolpraktijk Marlène Vossen-Bouten in Tegelen. Het grootste voordeel voor haar leerlingen is dat ze nu individueel les kunnen krijgen van 30, 45 of zelfs 60 minuten.

Vele jaren organiseerde Marlène met haar leerlingen eigenen concerten in de grote concertzaal van ‘de Schakel’ in Reuver. Zie verder beeldmateriaal op de website. Elk concert voelde als een feest.

Op 28 juni 2014 werd het 25-jarig jubileum als viooldocente gevierd. Hierbij werd duidelijk dat de grote kracht van Marlène zit in het inspireren en enthousiasmeren van leerlingen van alle leeftijden en elk niveau. Zo wordt elk concert een feest!

Met méér dan 30 jaar leservaring is en blijft voor haar de grote kracht leerlingen enthousiast te maken, inspireren, maximale uit hun talent te halen.

ELKE LES ZIT VOL ENERGIE EN PERSOONLIJKE AANDACHT.